Message to visitors

close

Familie Schippers - Carmigchelt


 Family Tree

Last update on 12/07/2022


Family Tree Owner

Profile picture of Alice SCHIPPERS (aliceschippers1)
Alice SCHIPPERS (aliceschippers1)


Welkom bij de familie Schippers - Carmigchelt

Van harte welkom bij de stamboom van de familie Schippers-Carmigchelt. 
Alle Nederlandse Carmig(ch-g)elts stammen mogelijk af van Robert Carmichael, een Schotse wapensmid die in 1580 geboren werd, maar het bewijs daarvoor is mager. Wel is zeker dat ze afstammen van Willem Carmichel die op 26 december 1642 in Utrecht trouwde met Lijsbeth Waker. 
Ik heb o.a. gebruik gemaakt van http://homepage.ntlworld.com/carmichael.world/, een database over de Carmicheal clan. Hierin staan helaas nogal wat fouten, die zo goed mogelijk gecorrigeerd zijn. 
Mijn grootvader Willem Hendrik Carmigchelt was getrouwd met Elisabeth Magteld Dieperink. Naast de uit Groenlo afkomstige Dieperinks heb ik ook de familie van mijn in Balkbrug (Avereest) geboren grootmoeder Aaltje van der Hulst in kaart gebracht.

Daarna heb ik de familie Schippers / Gerlsma / Kat / Buma onderzocht. Daarbij leverden o.a. genealogen die actief zijn op het Forum van Tresoar een bijdrage. Wat betreft de verwantschap met de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier heb ik gebruik gemaakt van de gegevens van Pieter Nieuwland die gepubliceerd zijn op Tresoar.

 Favorite Persons


Family Tree Root

Alice Magteld Schippers

Family Tree Owner

Alice Magteld Schippers

Favorite individuals

Favorite individuals

 Family History

 Latest News 

Loading...