Flemming Svendsen.
Sosa : 1
(Flemming Svendsen. Maskinarbejder)


 • Né le 22 janvier 1940 - Rigshospitalet i København
 • Baptisé le 9 juin 1940 - Vanløse sogn, Kbh. Amt
 • Décédé
2 médias disponibles 2 médias disponibles

 Parents

 Frères et sœurs

(afficher)

 Chronologie


 Notes

Notes individuelles

Livsforløb. Mine forældre boede i Arnestedet 13 stuen i Vanløse da jeg blev født, men få måneder efter flyttede vi ud til Hyldemorsvej 5 i Herlev. --- Gik ud af Herlev Skole som 13 -årig. Jeg gik til konfirmationsforberedelse hos pastor Grinderslev i Herlev. Grinderlev var stærkt indremissionsk og onde tunger ville vide han havde flirtet med besættelsesmagten, men om det er sandt ved jeg ikke.

Det foregik på Herlev skole. Alle elever ville vel gerne have den fest med, men Grinderslevs præk sagde mig ikke noget, det var nærmest en værre gang vrøvl, så jeg gik hjem og talte med mine forældre om det.

Min far øjnede en mulighed for at slippe for en udgift, så han sagde det var i orden at jeg meldte fra. Jeg var lettet over den overenskomst. Derfor blev jeg aldrig konfirmeret, og jeg har endnu ikke fortrudt det.

----------

I lære hos 1) "George Andersens Maskinfabrik" i Rødovre. (Husholdningsvaskemaskiner, centrifuger, trikloranlæg etc). Da Andersen måtte lukke, fortsatte jeg lærepladsen hos naboen 2) "Ludvigsens Metalvarefabrik", men måtte forlade arbejdspladsen på grund af uoverensstemmelser med denne Ludvigsen, der var ualmindelig ilter, opfarende og ubehagelig. Herfra fortsatte jeg hos 3) Kleinsmedefirmaet H. P. Sørensen, Prags Boulevard 38 på Amager hvor jeg bestod svendeprøven i 1960. Det var min far der skaffede mig derud, han var jo murersvend og mødte en del smedesvende på sine arbejdspladser.

Det var op klokken 4 om morgenen, sluge lidt te og brød og så afsted på cykel til Amager, en tur på næsten 15 kilometer. Om vinteren var jeg på Tekninsk Skole der lå i Rødovre, så det blev til mange tråd i pedalerne i den tid. Grundet de mange skift af lærepladser blev min læretid forlænget med mindst 1 år. -------- Svendestykket var en B60 branddør. Nærmest et rutinearbejde. Jeg havde mange interessante byggepladser rundt i i København og omegn: "Østifternes Kreditforening"s bygning ved H.C. Ørstedsparken, Bikuben i Silkegade, Nordisk Kabel og Tråd - deres nye administrationsbygning, Kastrup Rådhus, Hotel Tre Falke på Frederiksberg og mange flere. --------- Sprang soldat ved Kongens Artilleriregiment 1. batteri i Sjælsmark. Blev genindkaldt 2 gange. Sidste gang blev aflyst på grund af mangel på arbejdskraft i landet. Herefter blev jeg militærnægter, (Nu kunne det være nok) Yndlingsværtshus: Kronhjorten i Hørsholm, se billeder. Da jeg i 1962 var færdig med militærtjenesten boede jeg på et lille værelse Mørkhøjvej 81 i Gladsaxe. Efter at jeg blev gift med Clara, flyttede vi ud i Missionshuset i Ballerup, Kirstinelundsvej 7. Ca. ét år efter til Lundebjerggårdsvej 188. 1.th.- Til Kruusesvej 12a 1.sal i Halsskov v. Korsør, og til Helenevej 23, i Korsør. Medens jeg var gift: Arbejde for "Bonnesen & Danstrup", 'Ullmanns Maskinfabrik' i Herlev, 'Velux' i Søborg, 'Lars Arnbak' i Herlev 'Gearco' og H. Nielsen & Søn, samme by, og senere, da min far blev syg og begyndte på at arbejde hjemme, arbejdede jeg hos ham i omkring 15 år. ---------- Dette firma "Dansk Miva" flyttede til Korsør, og da vi lukkede var jeg en tid hos Mogens Hjort. Det sidste sted blev 'Reska' - det senere 'Labofa', hvor jeg lavede prototyper, værktøj og maskiner i 11 år. Her sluttede jeg i 1991 som 51-årig på grund af slidgigt.

  Photos & documents

{{ media.title }}

{{ media.short_title }}
{{ media.date_translated }}

 Aperçu de l'arbre

portrait
Frederik Christian Svendsen 1869-1948
  portrait
Dagmar Kristiane Mariane Bertelsen. 1872-1928
  portrait
Wiggo Axel Thorvald List. 1880-1959
  portrait
Dagmar Marie Hansen 1883-1957
| | | |


| |
portrait
Frode Christian Svendsen. 1914-1987
  portrait
Thove Margrethe List. 1911-1980
| ||
portrait
Flemming Svendsen. 1940- 1. gw_v5_tour_1_title

  gw_v5_tour_1_content

 2. gw_v5_tour_2_title (1/7)

  gw_v5_tour_2_content

 3. gw_v5_tour_3_title (2/7)

  gw_v5_tour_3_content

 4. gw_v5_tour_3bis_title (2/7)

  gw_v5_tour_3bis_content

 5. gw_v5_tour_4_title (3/7)

  gw_v5_tour_4_content

 6. gw_v5_tour_5_title (4/7)

  gw_v5_tour_5_content

 7. gw_v5_tour_6_title (5/7)

  gw_v5_tour_6_content

 8. gw_v5_tour_8_title (6/7)

  gw_v5_tour_8_content

 9. gw_v5_tour_7_title (7/7)

  gw_v5_tour_7_content

 10. gw_v5_tour_9_title

  gw_v5_tour_9_content