• Born 26 January 1910 - amersfoort
 • Deceased 12 May 1985 - amersfoort,aged 75 years old
 • Ambtenaar ( vuilsman ) wijk & winkelbediende ( fa. silfhout)

 Spouses and children

 Notes

Individual Note

beroep: 1926-1945

onderwerp multimedia: AntoonKoudijs.jpg AntoonKoudijs

onderwerp multimedia: AKoudijsBBliekendaal.jpg AKoudijsBBliekendaal

onderwerp multimedia: getuigschriftAntoonKoudijs.jpg getuigschriftAntoonKoudijs NOTE: Moest zich melden voor de Arbeitseinsatz (1943?), moest toen thuis een dekenrol halen (maar geen eten meenemen), en ging toen naar Steenderen, achter Arnhem. Hij moest eigenlijk gaan spitten, maar deed toen alsof hij spit had, kwam door een medische keuring. Omdat hij kruidenier was geweest, werd hem gevraagd om op de boerderij in de slagerij te werken. Omdat slagerij eten betekent, hoefde hij daar niet lang over na te denken. Regelmatig verdween er ook iets in de vuile was die hij naar huis stuurde. Op enig moment trof een brandbom het huis van oma Bliekendaal-de Gans (moeder van Bettha). Dat was niet genoeg om hem naar huis te krijgen, maar hij liet toen Bettha weten dat zij moest vertellen dat het het huis van zijn moeder was. Dat was wel genoeg, en daarmee kreeg hij een week verlof. De familie wilde hem graag thuis houden, maar zijn maten zouden voor het vuurpeleton gaan als hij niet terug kwam. Na Dolle Dinsdag (5/9/1944) is hij toch naar huis gegaan. Hij is toen ook vertrokken bij de firma Oosterveen, waar hij had gewerkt en regelmatig ruzie met de baas, van Silfhout, had gehad, en vertelde Bettha dat hij ging werken bij de gemeentereiniging als vuilnisman. Lekker in de buitenlucht werken stond hem wel aan, maar Bettha deed dit veel verdriet, mogelijk omdat haar ouders en grootouders middenstanders waren en ze meer van hem had verwacht.

Vele jaren later, ergens begin jaren 60, is zijn zoon nog eens met hem naar de boerderij in Steenderen waar hij had gewerkt gereden. Dat was toch erg emotioneel voor hem.

Hij kreeg in de jaren '70 op Palmpasen een hersenbloeding. Door late behandeling bleef hij daarna halfzijdig verlamd. Heeft toen nog jarenlang gewoond in het verpleeghuis St. Elisabeth, toen nog op de St. Andriesstraat in Amersfoort.

Family Note

domicilie: krankeledenstraat amersfoort

 Sources

 • Individual: hkoudijs

  Photos and archival records

{{ media.title }}

{{ media.short_title }}
{{ media.date_translated }}

 Family Tree Preview 1. gw_v5_tour_1_title

  gw_v5_tour_1_content

 2. gw_v5_tour_2_title (1/7)

  gw_v5_tour_2_content

 3. gw_v5_tour_3_title (2/7)

  gw_v5_tour_3_content

 4. gw_v5_tour_3bis_title (2/7)

  gw_v5_tour_3bis_content

 5. gw_v5_tour_4_title (3/7)

  gw_v5_tour_4_content

 6. gw_v5_tour_5_title (4/7)

  gw_v5_tour_5_content

 7. gw_v5_tour_6_title (5/7)

  gw_v5_tour_6_content

 8. gw_v5_tour_8_title (6/7)

  gw_v5_tour_8_content

 9. gw_v5_tour_7_title (7/7)

  gw_v5_tour_7_content

 10. gw_v5_tour_9_title

  gw_v5_tour_9_content