Sosa :75,563,864
  • Born about 1137
  • Deceased 22 January 1188 - Benavente, , Zamora, Castilla y León, Spanje,aged about 51 years old
  • Koning van León van 1157 tot 1188.

 Parents

 Spouses, children, grandchildren and great-grandchildren

(display)

 Events


 Notes

Individual Note

Ferdinand´s opvoeding werd toevertrouwd aan de Galicische edelman Fernando Pérez de Traba. In 1155 vond een concilie plaats waarbij de verdeling van de bezittingen van zijn vader werd bepaald. Daarbij kreeg de toekomstige koning León en Galicië waarbij Tierra de Campos, Sahagún en Asturias de Santillana van deze erfenis werden uitgezonderd.

In 1165 trouwde Ferdinand met de dochter van Alfons I van Portugal, Urraca. Hij beoogde hiermee zijn invloed over het nieuwe koninkrijk Portugal (dat bestond vanaf 1139) te vergroten. In hetzelfde jaar sloot hij vrede met de Portugezen in Pontevedra via het Verdrag van Lerez. Daarna viel hij samen met de Portugezen de Moren aan. Tijdens de belegering van Badajoz besloot Ferdinand echter dat Portugal te veel terrein veroverde en een bedreiging voor zijn koninkrijk begon te vormen. Hij viel de Portugezen aan en nam zijn schoonvader gevangen. Die werd weer vrijgelaten nadat hij aan Ferdinand een deel van de veroverde gebieden had teruggegeven.

Vervolgens sloot Ferdinand een verdrag met de Almohaden om zijn bezittingen tegenover de Portugezen te kunnen verdedigen.

Toen Castilië echter in 1173 vrede sloot met de Almohaden, werd het koninkrijk van León opnieuw bedreigd door de Moren en door de Portugezen. De sultan van de Almohaden brak het vredesverdrag van 1169 en zijn troepen rukten op tot aan Ciudad Rodrigo. Vanaf 1176 voerden Alfons VIII van Castilië en Ferdinand II verschillende oorlogen tegen de Almohaden en tegen de Portugezen. In 1180 sloten de koninkrijken van Castilië en León ten slotte een vredesverdrag in Tordesillas.

 Sources

  Photos and archival records

{{ media.title }}

{{ mediasCtrl.getTitle(media, true) }}
{{ media.date_translated }}