• Born 24 September 1845 - Forsstorp Ö Vingåker
  • Deceased 25 August 1889 - Sunne Värmland,aged 43 years old

 Spouses and children

(display)

 Events


 Notes

Individual Note

Den 29 april 1914 satte Ingeborg Eriksson in en extra annons i Strömstads Tidning för att meddela att gästspelet förlängdes pga det stora publikintresset. Samma dag fanns i tidningen på samma sida (sid 2) också en kort notis som ger en glimt av två av de medverkande artisternas imponerande nummer. En av dessa artister kan vi identifiera med säkerhet genom en annan oberoende beskrivning

 

 

Såvitt jag kan minnas (fast jag kan ha fel) så har vi inga exakta uppgifter om Johan Abrahams och Ingeborg Eleonora Sophia Wilhelminas vigsel.

Nu har jag dock hittat ett dokument som klarlägger detta (bifogas).

I det utdrag över årets vigslar som enligt lag överlämnades till Statistiska Centralbyrån 1876 från kyrkoherden i Sankta Gertruds Tyska församling i Stockholm (dvs Tyska Kyrkan i Gamla Stan) framgår följande:


1876 Dec. 10
Ericsson, Johan Abraham, Handels-expedit (tillhörande S:t Catharina förs.)
Eisfeld, Ingeborg Eleonora Sophia Wilhelmina / Tyska [= tyska församlingen]

Observera att man här i tyska församlingen använder den ursprungliga tyska stavningen av Eisfeld, utan t på slutet.
I en annan förteckning över inflyttade personer till församlingen framgår att I E S W Eisfeld skrevs in i församlingen något tidigare samma år. Eftersom tyska församlingen är en icke-territoriell församling så betyder medlemskap där inte nödvändigtvis att man måste bo i Stockholm.

Det finns knappast någon anledning att betvivla att vigselakten verkligen ägde rum i Tyska Kyrkan.

Man kan också notera att Johan Abraham ännu i december 1876 går som "Handels-expedit", men vi vet att han betecknades som "Gymnastiker" redan 1878 i Rotemansarkivet som kom igång då. 

  Photos and archival records

{{ media.title }}

{{ media.short_title }}
{{ media.date_translated }}

 Family Tree Preview