• Born 21 January 1808 - Lynghaugen
  • Deceased 3 October 1883 - Husvåg,aged 75 years old
  • Buried 4 November 1883 - Øra Kirkeg.

 Parents

 Spouses and children

 Siblings

 Notes

Individual Note


birth address: n/aBø i Vesterålen Norgen/aBø i VesterålenNorgegeni:place_name Lynghaugen

death address: n/aBø i Vesterålen Norgen/aBø i VesterålenNorgegeni:place_name Husvåg

burial address: n/aBø i Vesterålen Norgen/aBø i VesterålenNorgegeni:place_name Øra kirkeg.
2 CONC geni:about_me Ble fostra opp hos morbroren Andreas Mortensen i Skårvågen. Morten var ikke stor og sterk som faren, men han var strevsom, stillfarende og full av skøy. Som gutt gikk han stundom med kokfisk til skyldfolket på Øyjord. En gang råka han på vegen over Straume ho Elen på Børge, datter hans Gabriel. Ho kom kjørede med en gammel øyk for sleden. Da de hadde snakka med einannen ei stund, sendte Morten en diger snøball etter jenta, men trefte skallen på hesten så han ble liggande dau på vegen. Nå vart det vel oppstyr. Gabriel som åtte hesten, vart sinna på guten og ville saksøke fosterfaren. Og Andreas Mortensen måtte ut med 12 spd for øyken, då faren på lundhaug var en fattig mann. Elen Willasdtr. var også til fostrings hos Andreas Mortensen. Og så gikk det ikke verre til, då dei begge var 21 år, gifta dei seg.
De bodde noen år i Skårvågen, før de i 1832 bygsla Husvågen. i 1860 kjøpte Morten Kvalvika.
De første 15 -20 årene etter dei var gift, var det bare så som så med utkomme. . Men da sønnene vokste til og ble driftige fiskere, ble Morten Hansen velstandsmann med penger i banken. Og enda hadde han såpass mye i kista hjemmei sjøbua at ei natt i 1860 åra strøk tyver av med 256 spd og dertil brennevin, tobakk og fiken mm. Da Morten vart vis med tjuveriet var han på gråten. (FRA BØ BYGDEBOK NR 3) Han og Elen fikk 11 barn.

Vart fostra opp hos morbroren, Andreas Mortensen, Skårvågen. Strevsam, stillfaren og full av skøy. Bodde noen år i Skårvågen før dei bygsla Husvågen. I 1860 kjøpte Morten Kvalvika. Vart etterkvart ein velstandsmann med pengar i banken.

Family Note


marriage address: n/a Bø i Vesterålen Norge n/a Bø i Vesterålen Norge geni:place_name Bø kirke

  Photos and archival records

{{ media.title }}

{{ mediasCtrl.getTitle(media, true) }}
{{ media.date_translated }}

 Family Tree Preview

  Morten Andersen ca 1752-ca 1842 Berit Andersdatter ca 1753-ca 1808
|||
Hans Hanssen ca 1775-1841 Randi Mortensdatter ca 1780-ca 1812
|||
Morten Hansen 1808-1883